23 Şubat 2015 Pazartesi

Sağlam Şirket ama Neye Göre Sağlam!!!

Geçmişe gidelim. 15-20 sene evvel elimizde bir daire parası sermaye olsun. Bu parayı borsada büyütüp değerlendireceğiz.

Riski dağıtmak için çeşitli şirketlere yöneleceğim ama Koç'muş, Sabancı'ymış, İş Bankası'ymış bunlara yatırım yapmayacağız. Bunlar zaten en büyük, daha ne kadar büyüyecekler ki? Küçük ama gelecek vaad eden şirketlere yöneleceğiz.

Finans sektöründen seçimim Egebank, sahibi Cumhurbaşkanı'nın yeğeni. Hayatta sırtı yere gelmez.

Hadi birazda garantiden gideyim, İMKB 30'dan bir seçim yapayım. Medya Holding, Atv ve Sabah'ın sahibi, kurumsala benziyor. Bunu da ekledim portföye.

Enerji sektöründen de bir hisse seçeyim. Ne de olsa Türkiye sanayileştikçe elektrik ihtiyacı hep artacak. Gelecek vaad eden sektör. Kepez Elektrik olabilir mesela, sahibi Cem Uzan Karun kadar zengin. Babası Özal'ın adamlarından, siyasi ilişkileri kuvvetli. Hayatta birşeycik olmaz bu adama. Ekledim bunu da portföye.



Riski dağıtmak adına İhlas Finans'ıda ekliyorum portföye, neden mi? Olurda bir gün İslami kimliği ön planda olan adamlar tek başına iktidar olursa ya? Ne büyür o zaman bu. Evet gizli bir hazine olabilir bu. Ekledim bunuda portföye.

Gıda sektöründen de bir seçim yapalım, ne de olsa insanoğlu doymaz. Bu sektör hiç bitmez, şöyle küçük ama birgün dev olacak bir isim seçelim. Mudurnu Tavukçuluk mu alsam, Şeker Piliç mi alsam. Farketmez, bunlardan birini de ekleyeyim portföye.

Bir tanede holding seçelim, şöyle büyüme potansiyeli yüksek. Nergis Holding mesela, sahibi Cavit Çağlar. Hazineden sorumlu bakanlık yapmış. Ekonomiyi iyi bilir. Demirel'in sağ kolu, ilişkilerde güçlü. Bu adamın geleceği çok parlak. Bunu da ekledim portföye.

Evet portföy tamam artık geleceğe umutla bakabiliriz. 10-15 sene sonra portföyümün büyüklüğü ne olur acaba?

Borsaya yabancı olup, yukarda ki şirketleri tanımayanlar için söyleyeyim.

Portföyümüzün bugünkü değeri 0 TL.

* Düzeltme yapıyorum İhlas Finans halen var.

* Egebank'ı da Demirbank, Yaşarbank, Toprakbank ve Esbank'tan biri ile değiştirelim. Egebank halka açık değilmiş.

-hisse.net'ten syılmaz'ın yazısı-



3 yorum:

  1. özeti borsada batmayacak şirket yoktur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BATACAK ŞİRKETLERE YATIRIM YAPMAYIN DENİYOR

      Sil
  2. büyükler her zaman güven verir. büyük firmalardan korkmamak lazım.

    YanıtlaSil